news Nieuws

Schoolzwemmen gaat door: BSSA biedt oplossing voor vervoer naar het zwembad

Alblasserdamse kinderen kunnen blijven schoolzwemmen, omdat het vervoer naar het zwembad is geregeld. BSSA, beheerder en exploitant van sportcentrum Blokweer, maakt het mogelijk dat de kinderen van de Alblasserdamse basisscholen 't Nokkenwiel en Het Kompas ook na 2024 kunnen deelnemen aan het schoolzwemmen.

Gemeente Alblasserdam staat voor een grote bezuinigingsopgave. Daarom heeft het college aan de gemeenteraad voorgesteld om de subsidie voor het vervoer naar het schoolzwemmen te schrappen. Vervolgens heeft BSSA het voorstel gedaan om de kosten van het vervoer op zich te nemen en is met de gemeente en de twee basisscholen daarover in gesprek gegaan.

Lykele Bokhorst, voorzitter van de BSSA: "We wonen in een waterrijk gebied. Goed leren zwemmen op jonge leeftijd is gewoon hartstikke belangrijk. Schoolzwemmen draagt daar wezenlijk aan bij. Jaarlijks nemen ruim 250 kinderen daaraan deel en wij vinden dat het dan niet mag uitmaken dat jouw school niet op loopafstand ligt van het zwembad. Daarom komen we met deze oplossing."

Wethouder Margreet de Deugd is opgelucht met deze uitkomst: "Ik ben ontzettend blij dat het schoolzwemmen voor alle kinderen kan doorgaan. Fantastisch dat de BSSA een oplossing heeft kunnen vinden om het vervoer te kunnen financieren."

De directeuren van basisscholen het Kompas en 't Nokkenwiel geven aan dat alle basisscholen van Alblasserdam het schoolzwemmen heel belangrijk vinden. Ze zijn blij verrast dat er zo snel een oplossing is gevonden.

Van links naar rechts: Harmen den Boer (directeur Het Kompas), Dennis Batenburg (manager Sportcentrum Blokweer), Lonneke van den Anker (directeur 't Nokkenwiel), Margreet de Deugd (wethouder sociaal domein)

« terug  |   deel artikel op: deel dit artikel op twitter deel dit artikel op facebook deel dit artikel op linkedin w
Sportcentrum Blokweer